Hagemedia Koortslip

Koortslip verhelpen

Geplaatst door

Koortslip voorkomen en genezen

Koortslip, we hebben er allemaal wel eens van gehoord of een keer gehad. Een vervelende plek op je lip of net naast je mond. De koortslip valt onder een verzamelnaam naam van huidaandoeningen. Deze aandoening komt over de hele wereld voor en kunnen lijden naar vervelende situaties.

Herpes virus

Eigenlijk is een koortslip een variant van het Herpes simplex virus die in Nederland een veel voorkomend probleem veroorzaakt. Zeker 70% van de Nederlanders heeft hier last van en draagt het virus bij zich. Een koortslip wordt meestal veroorzaakt door type 1. Type 2 veroorzaakt meestal Herpes Genitalis, een SOA. Het is ook mogelijk dat een koortslip wordt veroorzaakt door herpes simplex virus type 2 of de SOA herpes door type 1.

Koortslip klachten

Hoe ontstaan er klachten van een koortslip verschilt per persoon. Meestal ontstaat een koortslip door een verminderde weerstand van het persoon. Een koortslip hoeft zich niet perse te uiten rondom de lippen , maar is zelfs mogelijk op de tong of rondom in je mond. Een ontstoken tandvlees kan een oorzaak worden van een grote uitbraak van het Herpes virus. Het begint meestal met een branderig gevoel van de huid en kunnen rode bultjes ontstaan.

Gevaren van het Herpes simplex virus

Zijn er gevaren aan deze meestal onschuldige aandoening. Er zijn zeker momenten waarop u zeker alert moet zijn. Breid het zich dusdanig snel uit, dan zult u per direct contact moeten opnemen met de huisarts. Met een klein plekje kunt u al vanaf het begin gebruik gaan maken van het zalf Zovirax . In het ergste geval kunt u zelf een infectie krijgen die doorslaat naar de hersenen. Let hier extra op bij pas geboren baby’s., deze lopen een grotere gevaar door nog geen weerstand van het lichaam.

Herpes waar kan ik het krijgen

Herpes hoeft niet perse alleen voorkomen rondom de mondstreek. Ook de ogen en het geslacht gedeelte kunnen besmet raken met het virus. Zeker 20% van de mensen hebben wel eens een SOA veroorzaakt door het Herpes Genitalis het kan onvruchtbaarheid veroorzaken , dus blijf er niet mee rond lopen.

Bij de ogen kunnen zich vervelende ongemakken ontstaan. Raak jij besmet rond om het oog gedeelte raadpleeg dan direct de huisarts. Heb jij jeuk of is het moeilijk om nog goed te zien door bijvoorbeeld een vertroebeld beeld raadpleeg dan je arts. Het kan namelijk littekens veroorzaken op het hoornvlies waardoor er blindheid kan ontstaan.

Herpes blijft je levenslang

Helaas blijft het herpes virus je levenslang achtervolgen. Het blijft namelijk in je lichaam. De kans is groot dat het jaarlijks terug komt. Door koorts stress of menstruatie kun jij een verminderde weerstand krijgen en is de kans groot dat het slijmvlies zich weer gaat vullen. Wat mensen niet weten is dat je door te veel zonlicht ook het virus geactiveerd kan worden.

Herpes hoe raak ik besmet

Je kunt door verschillende dingen besmet raken met het virus. Ouders die het herpes virus al hebben kunnen dit makkelijk overbrengen op hun kinderen. Alleen al door een knuffel,zoenen of het niet vaak genoeg handen wassen is het virus direct overdraagbaar.

Herpes behandelen

Het herpes virus volledig te doden is niet mogelijk, de mens draagt het levenslang mee. Toch zijn er wel medicijnen en zalfjes om de klachten te verminderen. Voor extreme aandoeningen zijn er wel medicijnen te krijgen die je een aantal weken, maanden kan gebruiken. Voor een oppervlakkige aandoening is een zalf zovirax te krijgen die zeker helpt te verzachten en te verminderen.

Herpes vermijden

Een aantal voorzorg maatregelen die u zelf kunt nemen als u weet dat u gevoelig bent of het virus bij u draagt zijn over het algemeen de standaard toepassingen. Was je handen geregeld, Behandel de plek met een wattenstaafje. Bij elke aanraking zorgen voor optimale hygiene. Gebruik van make up zult u alleen voor u zelf moeten gebruiken.

Gebruik van zalf

Het gebruik van zalf stimuleert het slijmvlies om weer rustig te worden. Bestel hieronder u Zovirax. Het zal u helpen om de genezing te versnellen, uit eindelijk wil iedereen er snel weer van af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *