20 dagen challenge suikervrij / diabetes

Geplaatst door

Heeft suikervrij invloed op je leeftijd

Heeft suiker invloed op het lichaam dermate je ouder word. Deze vraag krijgen wij geregeld gesteld, het antwoord is ja. Ouderdomssuiker – ook wel diabetes type 2 – is een ziekte waarbij het lichaam niet in staat is de glucosespiegel in het bloed op peil te houden.

Normaal regelt het lichaam de bloedsuikerspiegel door middel van het hormoon insuline. Koolhydraten uit je eten komen als glucosedeeltjes in je bloed terecht. Waardoor je bloedsuikerspiegel stijgt. Daarop geeft je alvleesklier insuline af.

De insuline zorgt ervoor dat de glucose door je lichaamscellen wordt opgenomen. Je bloedsuikerspiegel daalt weer. Bij iemand met diabetes gaat dit echter mis.

Bij jeugd diabeten werkt de insulineproductie niet en bij mensen met ouderdomssuiker reageert het lichaam niet meer op de insuline. Daardoor stijgt de bloedsuikerspiegel.

Waarom is glucose belangrijk

Glucose is belangrijk voor ons lichaam omdat het de brandstof voor onze spieren en organen is. Niet alleen in zoete producten vind je glucose, maar ook in sommige groenten, melk en aardappelen.

Bij mensen met diabetes blijft de glucose in het bloed en kan deze niet worden opgenomen door de cellen. Daardoor blijft je bloedsuiker hoog en mist je lichaam brandstof. Je lichaam zal proberen het overschot aan suiker op een andere manier kwijt te raken.

Glucose tekort heeft invloed op je eetlust

Doordat je lichaam op latere leeftijd sneller aangeeft glucose te kort te hebben, ga jij meer trek krijgen in eten. De jeugddiabetes en ook de onbehandelde diabeten zullen constant een drang hebben naar eten. Je zult zien dat de jeugddiabetes veel eten en hierbij snel afvallen en heel mager worden De ouderdomsdiabetes zullen hierin tegen steeds dikker worden.

Wanneer is mijn suikerspiegel te hoog

Het is belangrijk dat je weet wanneer je suikerspiegel te hoog is. Er zijn tegenwoordig heel veel apparaatjes te koop die jij zelf kunt gebruiken om je suikerspiegel te testen. Let op dat je niet in paniek raakt als de meting te hoog blijkt te zijn. Ga niet roekeloos van de suiker af, een lichaam heeft altijd energie nodig. Raadpleeg je huisarts als je het niet vertrouwd.

Normale waardes van de suikerspiegel

de normale waarde die jij kunt aanhouden zijn, en dit is dan gedurende dag mag zijn 4 en 8 mmol/. Zit jij hier tussen dan is je suikerspiegel prima. Tussen de 9 en 11 mmol/ zitten jij in de zogenaamde gevaren zone. Kom jij boven de 11 mmol/ uit raadpleeg dan direct de huisarts, je spreekt dan van diabetes

Diabetes en de verhoudingen

Uit onderzoek is gebleken dat er meer mannen zijn met diabetes en zeker de vorm ouderdomsdiabetes. Laag het percentage 10 jaar geleden nog op 9 % van de mannen die ouderdomsdiabetes hebben, is dit nu al 15 %.

Door de levensstijl van de mens zal dit de komende jaren alleen maar oplopen. daarin tegen hebben dames een stabielere suikerspiegel. slechts bij 5 tot 10 % van de vrouwen tussen 18 en 30 jaar komt diabetes voor.

Wel is het zo dat we na het 40 ste levensjaar meer gevoelig zijn voor diabetes en dat er een ruime procentuele stijgingen zijn en te zien.  Ook is gebleken dat er onder minder opgeleide mensen het procentueel hoger is.

Tevens komt de ziekte vaker voor onder Nederlanders van Surinaamse afkomst. Zij hebben in gemiddeld zes procent van de gevallen last van suikerziekte.

Ouderdomssuiker voorkomen

Kun je ouderdomssuiker voorkomen is de vraag van de meeste mensen. Wel is het zo dat de kans groter is om diabetes 2 te krijgen door dat het in de familie voorkomt. Ten eerste is diabetes 2 niet erfelijk bepaald. Diabetes 2 krijg je niet zomaar, alles wat je eet, je levensstijl is mede bepalend. 

Zins mensen heugenis is je levensstijl bepalend voor je gezondheid. Ook de invloeden op suikers spelen hier een grote rol. Door jou eet en beweeg gedrag kun jij zeker invloed hebben op het wel of niet krijgen van diabetes.

Het is bewezen dat als jij gezond eet en minimaal een half uur per dag beweegt, jij minder kans hebt op ouderdomssuiker of de vorm diabetes 2.  Ben jij slank of kun je een paar kilo van je lichaamsgewicht kwijt raken , zal dit een positieve invloed hebben op je gezondheid en bijdragen aan een gezond glucose gehalte. 

Ook het stoppen met roken kan jou gezondheid positief beinvloeden en levert ook een gezonde bijdrage voor de suikerspiegel.

Symptomen Ouderdomssuiker herkennen

Diabetes of ouderdomssuiker zul jij niet snel opmerken. Doordat het een ziektes is die vaak erin sluipt,het is het moeilijk te herkennen.

Ouderdomssuiker is echter te herkennen aan één of meerdere van de volgende klachten:

  • Vaak dorst en veel plassen
  • Veel moe zijn
  • Last van je ogen (branderige ogen en/of slecht zien)
  • Slecht genezende wondjes
  • Kortademigheid of pijn in de benen bij het lopen
  • Infecties die vaak terugkomen

Suikerspiegel stabiel houden.

Wij hebben speciaal voor eigenlijks alle mannen en vrouwen de 20 dagensuikervrij challenge ontworpen. Het ontwerp is ontstaan door en voor vrouwen in de overgang en in de leeftijd categorie 40+. Maar doordat er steeds meer mensen suiker krijgen is het nu voor iedereen toegankelijk.

Het programma bestaat uit een e-boek dat volledig in kleur is uitgebracht met dagmenu’s voor 20 dagen lang, een startersgids met stap voor stap uitleg, boodschappenlijstjes, toegang tot een besloten Facebook groep, bonus e-boek met 10 recepten voor suikervrije dranken, bonus e-boek met 10 recepten voor suikervrije lekkernijen en tot slot motivatie e-mails. 

U bent niet de enigste op deze wereld met het zelfde probleem als wij. Daarom is dit een aanrader. Neem gerust een kijkje….. en klik op mijn button hieronder voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *